Shop

Ručni mešni ventil sa šest izlaza za vršenje različitih funkcija unutar hidraučičnog kola. Njegov osnovni dizajn nudi širok spektar mogućnosti povezivanja na bilo koje instalacije, garantujući savršenu nepropusnost i lakoću upravljanja.

Prevashodno služi za upravljanje filtracionim uređajem putem svojih šest položaja.

Položaje birate putem ručice koja se nalazi na mešnom ventilu

  • FILTER ( filtracija ) – ova pozicija se najčešće koristi, jer se sa njom vrši filtracija bazena kroz filtersku ispunu (pesak, fibalon, aktivno staklo, zeolit…).
  • BACKWASH ( pranje filtera ) – koristi se kada želite da prljavštinu iz filtera sprovedete u kanalizaciju. Protok vode je u suprotnom smeru u odnosu na poziciju FILTER i potrebno ju je raditi 2-3 minuta ili dok na kontrolnoj posudi ne vidite da je posuda čista.
  • RINSE ( ispiranje filtera ) – nakon pozicije BACKWASH, potrebno je odabrati ovu opciju kako bi se isprala preostala prljavština iz filtera. Protok vode je suprotan od pozicije BACKWASH i sva voda u toku ovog procesa se sprovodi u kanalizaciju.
  • WASTE ( izbacivanje otpada ) – ova pozicija je odlična prilikom usisavanja i uklanjanja krupne nečistoće iz bazena. Ukoliko se izabere ova pozicija, sva voda iz bazena se sprovodi u kanalizaciju, tako što mimoilazi filter.
  • RECIRCULATE ( recirkulacija bez filtera ) – tokom ove pozicije voda kruži od pumpe pa kroz ventil i vraća se nazad u bazen, a da pri tome ne prolazi kroz filter. Ova pozicija je važna  prilikom upotrebe određenih hemikalija koje zahtevaju samo takvo kruženje vode. Veoma retko se koristi.
  • CLOSED ( zatvoreno ) – služi za zatvranje i gašenje svih izlaza ventila. Koristi kada je potrebno servisirati pumpu.Voda prestaje da cirkuliše kroz filter i ceo sistem je ugašen. Kada je ova pozicija uključena nikad ne treba pokretati pumpu. Ovo je pozicija u kojoj filter treba da stoji preko zime kada je bazen zatvoren.

 

gdpr-image
This website uses cookies to improve your experience. By using this website you agree to our Data Protection Policy.
Read more