Shop

Kapi za merenje Ph vrednosti u bazenu.
Pakovanje od 15ml.

Zemlja porekla Španija.
Proizvodjač AstralPool.

NAČIN UPOTREBE:

Pre korišćenja testera proveriti da li se u malim epruvetama gde se sipa voda zadržala tečnost od prethodnog merenja i ako jeste iste oprati i prosušiti. Zatim tester zaroniti u bazensku vodu i to minimum pola metra. Ovo radimo da ne bi dobili pogrešna očitavanja, jer je koncentracija hlora i PH najveća na samoj površini bazena. Nakon uzimanja uzorka vode iz bazena dodati po 5 kapi phenol red-a za PH i Oto kapi za hlor. Zatvoriti epruvete i dobro protresti da bi se hemija iz bočica sjedinila sa vodom. Dobijenu boju iz epruvete uporediti sa bojom na samom testeru.

ŽELJENE VREDNOSTI:

Idealna PH vrednost vode u bazenu  ja između 7.2 i 7.4. Za obaranje PH dodajemo PH minus u razmeri koje nam je propisao proizvođač.
Nivo CL- Hlora treba da bude od 0.1 do 1mg/L. Za povećanje vrednosti hlora dodajemo neki od preparata po uputsvu koje propisuje proizvođač.

PREPORUKE:

Tester na kapi za merenje vrednosti pH i hlora korisititi minimum jednom do 2 puta nedeljno. U slučaju većih temperatura ili povećanog broja kupača tester korititi svakodnevno kako se voda ne bi pokvarila.

Nakon dodavanja hemije razmak između merenja mora biti minimum 4 sata da bi dobili validne rezultate.

VAŽNO:

Čuvati na tamnom i suvom mestu van domašaja dece. Kapi ostavljene na suncu već posle nekoliko sati gube dejstvo pa iste možete baciti.

gdpr-image
This website uses cookies to improve your experience. By using this website you agree to our Data Protection Policy.
Read more